Mantolama Nasıl Uygulanır? Mantolamanın Faydaları Nelerdir?

Mantolama Nasıl Yapılır?

Mantolama işleminin uygulaması su basman malzemseinin yerleştirilmesiyle başlar.  Su basman profili su terazisi ile yerleştirilir. Bundan sonra strafor yapıştırma uygulaması yapılır. Yapıştırma çerçeve metodu dediğimiz bir metodla uygulanır. Yani plakaların çevresine yapıştırıcılar sürülür, ortasına öbek bırakılarak yapıştırma malzemesi uygulanır. Yapıştırma işlemi bittikten bir gün sonra dübelleme işlemine geçilir. Dübeller plakaların birleşim yerlerine, ek yerlerine gelecek şekilde atılır. Orta kısımlarda da yine bir tane dübel uygulanır. Yüksek katlı binalarda ise belirli katlardan sonra dübel sayısı arttırılır.
Dübelleme işleminden sonra sıva uygulamasına geçilir. Bir kat sıva kalın bir şekilde uygulanır. Kalın sıvanın üstüne ise file yerleştirilir. File işleminin ardından ise bir kat daha ince bir sıva çekilir. Bu işlemlerin üzerinden bir gün geçtikten sonra dekoratif kaplama işlemine gelinir. Bu uygulamada ise hız en önemli unsurdur. Bunun sebebi ise; cephelerde iz kalmamasıdır. Dekoratif kaplama uygulaması bitirildikten sonra ise istenilen boya uygulaması yapılır.

Mantolama Yapılırken Tanınmış Bir Firma ile Çalışmanın Faydaları Nelerdir?

Dış cephe mantoloma sektöründe özellikle tanınmış ve işinde iyi firmalarla çalışmak en önemli hususu teşkil etmektedir.  Mantolama işlemlerinin bir kısmının yarım kaldığını da belirtmemiz gerekir.   Bir çok mantolama işi bitirilmiş olsa bile memnuniyetsizlik oranında yüksek olduğu bilinmektedir. Tanınmış ve işini iyi yapan bir firma ile çalışmak mantolama uygulanacak bina sahipleri için her zaman bir avantajdır, karşınızda sürekli ciddi bir muhattap bulabilir ve sorunlarınızı iletebilirsiniz.
Bununla birlikte tanınmış bir firmayla çalışmak sizler için birim maliyetlerinin düşmesine yardımcı olur. Bu işte tecrübesi olan bir firma ile çalışmanın sonucunda istediğiniz randımanı tam isabet tutturabilirsiniz.

Mantolama Size Ne Kadar Yakıt Tasarrufu Sağlar?

Öncelikle firmaların kullandığı malzemelerin kalitesi ön plana çıkmaktadır. Burada yine firmanın güvenilirliği ön plana çıkmaktadır. Kalitesiz malzeme kullanarak yüksek kar oranı güden firmalar sizlere pek yararlı olmayacaktır. Kullanılacak malzemelerin paket halinde gelmesi ve paketi üreten firmanın birinci kalite ürünleri olması önemlidir. Kullanılacak malzemenin kalınlığı da bir başka etkendir. Malzemenin kalınlığı sağlayacağınız yakıt tasarrufunu da arttıracaktır. Uygulamanın doğru yapılması da tasarrufunuzu bir üst seviyeye taşıyacaktır. Enim İnşaat gibi firmaların kullandığı TS 825 standartının baz alınması önemlidir.
Diğer projelerimizde test ettiğimiz üzere yakıt tasarrufu %50 oranlarını bulmaktadır.  Bununla birlikte camlar ve bodrumda uygulanacak ekstra yalıtımlar da yakıt tasarrufunu etkilemektedir.

Mantolama Uygulamasının Yasal Zorunluluğu

1980 yılından bu yana her geçen gün mantolama çalışmaları yapılmaktadır. 2007 yılından sonra yapılan inşaatlarda mantolama çalışmasının yapılması zorunlu hale getirildi. Kabul edilen son yasanın ardından bütün binaların 2017 yılının Mayıs ayına kadar mantolama çalışmasının yapılması ise gerektiği belirtildi. Bu tarihe kadar enerji kimlik belgesi alınmamış binalara ise cezai yaptırım uygulanacağı söylendi. 
Enerji tasarrufunun yüksek olduğu binalarda ise devlet elektrik, doğal gaz su gibi faturalarda indirime gidecek.  Emlak vergileri de indirimi uğrayacak bir diğer gider kalemi olarak gözükmektedir.  Sonuç olarak mantolama bir lüks değil yasal bir zorunluluk haline getirilmiştir.